Algehele winnaar 2017 Jongens van de straat

 

Het NK Straatmuzikanten 2017 is wederom een groot succes geworden. Ondanks bewolking aan het begin van de dag, brak de zon toch af en toe lekker door, waardoor dit schitterende openluchtfestijn volledig tot zijn recht kon komen. Het was een gezellige drukte in de winkelstraten van Elst waar het publiek kon genieten van diverse optredens en mochten zelfs hun stem uitbrengen voor de beste act waar ook gretig gebruik van werd gemaakt. Er werd veel gestemd dit jaar.

 

Aan het eind van de middag maakte wethouder Wijnte Hol van de gemeente Overbetuwe, op basis van het juryrapport en publieksstem de volgende prijswinnaars bekend:

Solisten: 1. Mark den Breeje (Den Haag); 2. Cindy Wielders Boxmeer); 3. Jaco Oskam (Zevenhuizen)

Duo’s: 1. Mirjam Pattiwael en Pieter Nanuru (Zuid Horn); 2. Troef (Huissen/Nijmegen); 3. Willie B & the Blue Sparrow (Wageningen)

Groepen: 1. Jongens van de straat (Gouda); 2. Bottle up & go (Enkhuizen); 3. Alkina (Zevenaar)

 

De groep Jongens van de straat werd de algehele winnaar en dus eigenaar van de felbegeerde hoofdprijs, de door kunstenares Els Mathijssen uit steen vervaardigde Elstar Appel. De winnaars werden zelfs live geïnterviewd door Q-music.  De avond werd afgesloten op het St. Werenfriedplein, waar de muzikanten en het publiek nog konden nagenieten van optredens van de winnaars en de Whaterver Band. De sfeer zat er dit jaar weer goed in, mede dankzij de enorme inzet van de 87 muzikanten, mooi weer en een enthousiast publiek.

De organisatie was in handen van Stichting Muziek in Elst en Ristorante L’Italiano Elst.

 

Ga terug