Algehele winnaar 2018 De Nijlpaarden

Formatie De Nijlpaarden een duidelijke overall winnaar

 

‘We boffen in Elst met zo’n evenement én met het weer’, ‘Een heel leuk muziekfestival’, ‘Er heerst hier écht een relaxte sfeer’, ‘Fijn om verschillende soorten muziek op verschillende plekken te horen’. Zomaar wat kreten die het publiek afgelopen zaterdag tijdens het NK Straatmuzikanten 2018 heeft geuit.

 

Dat NK Straatmuzikanten wordt elk jaar in het Overbetuwse Elst zoals gebruikelijk op de dag voor Vaderdag gehouden. En ook dit jaar spelen de weersomstandigheden een belangrijke rol. Niet al te zonnig en niet al te warm. Ideaal voor zo’n muzikaal buitenevenement, georganiseerd door Stichting Muziek in Elst en Ristorante L’Italiano Elst,in samenwerking met Sfeerproeven van het Centrum Management Elst (CME) en Elster Ondernemers Vereniging (EOV). Het fraaie weer lokt veel bezoekers in het centrum – tussen hun aankopen voor Vaderdag door – om toch even stil te staan en te luisteren bij diverse muzikanten.
Liefst 38 deelnemers, als solist of als duo of als groep, hebben zich vol enthousiasme ingezet om te zorgen als beste van het evenement uit de jurylijst te komen. Voor de vijf juryleden blijkt het wederom een zwaar karwei. Toch is de jury over de winnaar bij de solisten, de duo’s en de groepen eenduidig.

Toon van Asseldonk heeft aan het eind van de middag als burgemeester van gemeente Overbetuwe voor de eerste en tevens de laatste keer in deze functie de prijsuitreiking verricht. Van Asseldonk stelt zich in 2019 namelijk niet beschikbaar voor een herbenoeming als burgemeester.

Bij de solisten is Willie B de winnaar geworden. Tweede is geëindigd Mark Indigo en Herbie Blues als derde.

Duo Van Piekeren is als winnaar gekozen in de categorie Duo’s, gevolgd door Cute Eyes. Winnaar van 2017, Mirjam & Pieter, is als derde geëindigd.

In de categorie Groepen heeft de formatie De Nijlpaarden de eerste plaats behaald. Op de tweede plek is net als vorig jaar beland Bottle Up And Go en als derde de winnaar van vorig jaar Jongens van de Straat.

De formatie De Nijlpaarden is ook als Overall Winnaar uitgeroepen en is tevens de eigenaar van de felbegeerde hoofdprijs, de door beeldend kunstenaar Els Mathijssen uit steen vervaardigde Elstar Appel.

De groep Troef heeft de Publieksprijs in de wacht gesleept.

 

Ga terug