Twaalfde editie

Het NK Straatmuzikanten in Elst heeft naam gemaakt in Nederland. Acts/deelnemers worden uitgenodigd voor radioprogramma’s en talentenjachten op televisie. Daarom komen muzikanten zo graag naar Elst. Op zaterdag 16 juni kunnen ze weer meedoen aan het evenement dat officieel te boek staat als Nederlands kampioenschap.

Het NK Straatmuzikanten is aan de twaalfde editie toe.

Wanneer het maximum aantal acts/deelnemers zich heeft bereikt, biedt het NK-Straatmuzikanten de mogelijkheid, om je aan te melden voor op de reservelijst.  ”Het geeft aan dat het evenement goed aangeschreven staat. We hebben in die elf jaar natuurlijk wel iets moois neergezet waar we best trots op mogen zijn”, zegt initiatiefnemer Tonny Dulos namens de organisatie.

In het centrum van Elst klinkt op 16 juni, de zaterdag voor Vaderdag, op tal van plekken muziek. De in totaal 38 acts/deelnemers strijden om de Nederlandse titel en de fraaie trofee in de vorm van een Elstar (appel).

De acts/deelnemers worden in drie categorieën gerangschikt: solisten, duo’s en groepen. Ze wisselen steeds van locatie, zodat jury en publiek de muzikanten op verschillende tijdstippen op verschillende plekken kunnen beoordelen. Wij verwachten dat het evenement start om 12.00 uur en stopt rond 16:00 uur, waarna de jury in beraad gaat over de verschillende categorieën. Na de prijsuitreiking, brengt elke winnaar 2 liedjes ten gehore, op het podium.

Gelijktijdig vindt in Elst Sfeerproeven plaats. Dit evenement is enkele jaren geleden aan het NK Straatmuzikanten toegevoegd. Daardoor krijgt het altijd gezellige en druk bezochte koopcentrum van Elst op 16 juni nog meer uitstraling. Het Sfeerproeven is bij het publiek letterlijk goed in de smaak gevallen. Reden genoeg op de ingeslagen weg verder te gaan.

De organisatie streeft ernaar dat nog meer winkeliers uit Elst zich bij het Sfeerproeven aansluiten. De ondernemers worden hiervoor de komende maand weer benaderd.

Ondernemers kunnen zich aanmelden via ‘sfeerproeven’, voor vragen kunnen zij contact opnemen met Henrika Quik 06 103 707 49.

Muzikanten voor op de reservelijst, kunnen zich nog aanmelden via www.nkstraatmuzikanten.nl of via tonny@muziekinelst.nl.

Ga terug