30. Mariska Petrovic

Met de inschrijving van Mariska Petrovic uit Nijmegen heeft de deelnemerslijst van het NK Straatmuzikanten het maximale aantal van 30 acts bereikt.
Het lijfmotto van Mariska Petrovic, die zichzelf op zaterdag 15 juni op gitaar en banjo begeleidt, luidt: ‘Three Chords and the Truth’.
,,Drie akkoorden en de waarheid is wat er vaak gezegd wordt over countrymuziek en het is ook mijn uitgangspunt als ik liedjes schrijf. Mijn liefde voor Amerikaanse folkmuziek heb ik van mijn moeder geërfd. Ze luisterde vierentwintig uur non-stop naar countrymuziek en ik werd er als kind meteen door gegrepen. Deze invloeden kun je terug horen in mijn liedjes, al schrijf ik ze de laatste jaren in het Nederlands”, laat Mariska weten.
Meer over haar muziek is te beluisteren via: https://www.youtube.com/watch?v=9Bk0VoDBGa4&t=8s

Ga terug