Even terugkijken: Een foto-impressie van het NK Straatmuzikanten 2024 + Juryrapport winnaars

Een foto-impressie van het NK Straatmuzikanten op zaterdag 15 juni. Een dag die wat weersomstandigheden dreigend begon en naarmate de dag vorderde bewolkt bleef, maar gelukkig droog.

Elst, 15 juni 2024

Hieronder een greep uit het deelnemersveld met solisten, duo’s en groepen.

De aanwezige deelnemers bijeen voor een groepsfoto voordat zij naar hun speelplekken gaan. In de rolstol de initiator van het NK Straatmuzikanten Elst, Tony Dulos.

De dames van De Brokstukken in actie voor het podium op het Werenfriedplein.

Geen deelnemer maar onderdeel van NK Straatmuzikanten, Ger van Veer. Hij was te beluisteren bij de ingang van Jumbo aan het Europaplein.

Kleurrijk en swingend, de mannen van de formatie Jan Prins & The Good Old Bluesboys. Het gezelschap wist het winkelend publiek aan zich te binden.

De Oldtimers uit Elst kreeg vanwege hun leeftijd een vaste speelplek voor het gemeentehuis Overbetuwe, hoeven de leden niet te zeulen met hun accordeons.

De Nijmeegse formatie Songbird wist veel toeschouwers op hun speelplek vast te houden door middel van bekende, populaire nummers.

Uit Den Haag komt zanger/gitarist Floyd Krijgsman. Met zijn resonantiegitaar weet hij blueskenners aan zich voor zich te winnen.

Het duo van Inkhorn Controversy uit de provincie Utrecht bracht muziek met eigen Nederlandse teksten ten gehore.

Hoewel er een aardige zuidwesten wind waaide en het weer wisselvallig was, kwamen er aardig wat mensen op het NK Straatmuzikanten af.

Het publiek en de deelnemers wachten na afloop van alle optredens geduldig op de prijsuitreiking op het Werenfriedplein.

Een unicum bij het Elster muziekevenement. Nog niet eerder won een deelnemer de 1ste prijs in zijn categorie alsook de prijs van de overall winnaar en daarnaast door de jury ook nog beloond met de Leitz Award. Dat lukte de formatie de Albert Mooneys.

OORDEEL VAN DE JURY

JURYRAPPORT: WINNAAR SOLISTEN

JURYRAPPORT: WINNAAR DUO’S

JURYRAPPORT: WINNAAR GROEPEN
Ga terug