Informatie voor deelnemers

Op de dag van het NKS op zaterdag 18 juni 2022 zijn de deelnemers vanaf 10:00 uur welkom in restaurant L’Italiano aan de Smidstraat 1 in Elst (Gld). De ingang zit op de hoek van de Dorpsstraat. Zij worden ontvangen met één kop koffie of thee en een broodje. Ook ontvangen zij dan de nodige informatie over de optredens.

Het is dit jaar weer toegestaan om, met een (maximaal 5 Watt) versterker gevoed door batterijen, te mogen spelen. Het is niet toegestaan om gebruik te maken van 230 Volt (netspanning), degene die zich daar niet aan houdt, wordt gediskwalificeerd.

Deelnemers worden verzocht om met elkaar rekening te houden en overlast tot een minimum te beperken.

Tijdens het NKS wordt gecontroleerd op geluidsniveau. De organisatie verwacht uw medewerking, wanneer u verzocht wordt het geluidsniveau te verlagen.

Om 11:15 uur wordt er een groepsfoto, voor de deur van restaurant L’Italiano gemaakt, waarna de muzikanten zich naar de aangewezen plaats kunnen begeven, waar zij vanaf 11:30 uur kunnen beginnen met spelen. Elk optreden duurt 30 minuten, daarna wordt er in 5 minuten gewisseld. Daarna heb je tijd  om naar de volgende locatie te gaan en/of naar andere muzikanten te kijken en luisteren.
Elke deelnemer speelt in totaal 4 keer 30 minuten. De laatste optredens stoppen om 16:05 uur en dan gaan alle deelnemers naar het St. Werenfriedplein. Daar dienen de deelnemersborden te worden ingeleverd bij de tafel met de parasol, waarna u een kleine onkostenvergoeding ontvangt.

Vanaf 16:05 uur gaat de jury in beraad en rond 16:30 uur worden de winnaars van de drie categorieën bekendgemaakt.

Na de prijsuitreiking, brengt de winnaar van het N.K.S. op het podium 1 liedje ten gehore. Ook de overige winnaars/winnares(-sen) brengen op het podium 1 liedje ten gehore.

Het NK Straatmuzikanten 2020 (dat overigens niet doorging) was met 38 acts volledig volgeboekt. In de editie van 2022 is er opnieuw ruimte voor in totaal 38 acts. Wie graag mee wil doen, doet er verstandig aan zich tijdig aan te melden.
Als er meer dan 38 aanmeldingen komen, ontvangt de deelnemer (per e-mail) het verzoek om op de reservelijst te mogen staan, waaruit kan worden geput bij afzeggingen.

Mochten er nog vragen zijn, dan kunnen die aan organisatie of Tonny Dulos worden gesteld via dit mailadres: nkstraatmuzikanten@gmail.com