Informatie voor deelnemers

Op de dag van het NK zijn de deelnemers vanaf 10:00 uur welkom in restaurant L’Italiano, Smidstraat 1 in Elst (Gld). De ingang zit op de hoek van de Dorpsstraat. Zij worden ontvangen met één kop koffie of thee en een broodje. Ook zullen zij dan de nodige informatie over de optredens ontvangen.

Het is dit jaar weer toegestaan om, met een ( maximaal 5 Watt) versterker gevoed door batterijen, te mogen spelen. Het is niet toegestaan om gebruik te maken van 230 Volt (netspanning), degene die zich daar niet aan houdt, wordt gediskwalificeerd.

Deelnemers worden verzocht om met elkaar rekening te houden en overlast tot een minimum te beperken.

Tijdens het NK wordt gecontroleerd op geluidsniveau. De organisatie verwacht uw medewerking, wanneer u verzocht wordt het geluidsniveau te verlagen.

Om 11:20 uur wordt er een groepsfoto, voor de deur van restaurant L’Italiano gemaakt, waarna de muzikanten zich naar de aangewezen plaats kunnen begeven, waar zij vanaf 11:30 uur kunnen beginnen met spelen. Elk optreden duurt 20 minuten, daarna wordt er in 5 minuten gewisseld (totaal 25 minuten). Daarna heb je tijd  om naar de volgende locatie te gaan en naar andere muzikanten te kijken en luisteren.
Elke deelnemer speelt in totaal 5 keer 20 minuten. De laatste optredens stoppen om 16:00 uur en dan gaan alle deelnemers naar het Werenfriedplein. Daar dienen de deelnemersborden te worden ingeleverd bij de tafel met de parasol, waarna u een kleine onkostenvergoeding ontvangt.

Vanaf 16:00 uur gaat de jury in beraad en rond 16:30 uur worden de winnaars binnen de verschillende categorieën bekend gemaakt.

Na de prijsuitreiking, brengt de winnaar van het N.K.S. op het podium 1 liedje ten gehore. Ook de overige winnaars/winnares(-sen) brengen op het podium 1 liedje ten gehore.

Het NK Straatmuzikanten 2018 was met 38 acts volledig volgeboekt. Dit jaar is er weer ruimte voor in totaal 38 acts. Wie graag mee wil doen, doet er verstandig aan zich tijdig aan te melden.
Als er meer dan 38 aanmeldingen komen, ontvangt de deelnemer (per e-mail) het verzoek om op de reservelijst te mogen staan, waaruit kan worden geput bij afzeggingen.

Mochten er nog vragen zijn, dan kunnen die aan Tonny Dulos worden gesteld via bovengenoemd mailadres.