Informatie voor deelnemers

Op de dag van het NKS op zaterdag 17 juni 2023 zijn de deelnemers vanaf 10:00 uur welkom bij de Informatiestand naast podium op het Werenfriedplein aan de Hoofdstraat  in Elst (Gld). Alle deelnemers worden daar ontvangen met één kop koffie of thee en een broodje. Ook ontvangen zij dan de nodige informatie over de optredens.

Het is dit jaar weer toegestaan om, met een (maximaal 5 Watt) versterker gevoed door batterijen, te mogen spelen. Het is niet toegestaan om gebruik te maken van 230 Volt (netspanning), degene die zich daar niet aan houdt, wordt gediskwalificeerd.

Deelnemers worden verzocht om met elkaar rekening te houden en overlast tot een minimum te beperken.

Tijdens het NKS wordt gecontroleerd op geluidsniveau. De organisatie verwacht uw medewerking, wanneer u verzocht wordt het geluidsniveau te verlagen.

Om 11:10 uur wordt er op het Werenfriedpleineen een groepsfoto, waarna de muzikanten zich naar de aangewezen plaats kunnen begeven, waar zij vanaf 11:30 uur kunnen beginnen met spelen. Elk optreden duurt 25 minuten, daarna wordt er in 5 minuten gewisseld. Daarna heb je tijd  om naar de volgende locatie te gaan en/of naar andere muzikanten te kijken en luisteren.
Elke deelnemer speelt in totaal 4 keer 25 minuten. De laatste optredens stoppen om 15:25 uur en dan gaan alle deelnemers naar het Werenfriedplein. Daar dienen de deelnemersborden te worden ingeleverd bij Informatiestand aan de tafel met de parasol. Een kleine onkostenvergoeding ontvangen de deelnemers een paar dagen na het evenement op hun rekeningnummer gestort.

Vanaf 15:30 uur gaat de jury in beraad en rond 16:15 uur worden de winnaars van de drie categorieën bekendgemaakt.

Na de prijsuitreiking, brengt de winnaar van het N.K.S. op het podium 1 liedje ten gehore. Ook de overige winnaars/winnares(-sen) brengen op het podium 1 liedje ten gehore.

Maximaal aantal deelnemers
Het NK Straatmuzikanten 2020 (dat overigens niet doorging) was met 32 acts volledig volgeboekt. In de editie van 2023 is er opnieuw ruimte voor maximaal 32 acts. Wie graag mee wil doen, doet er verstandig aan zich tijdig aan te melden.
Als er meer dan 32 aanmeldingen komen, ontvangt de deelnemer (per e-mail) het verzoek om op de reservelijst te mogen staan, waaruit kan worden geput bij afzeggingen.

Mochten er nog vragen zijn, dan kunnen die aan organisatie of Tonny Dulos worden gesteld via dit mailadres: nkstraatmuzikanten@gmail.com