En de winnaar van NK Straatmuzikanten Elst is… Next Level

Elst, 19 juni 2022

ELST – Ondanks de warmte is het enthousiasme onder deelnemers en toeschouwers groot bij de veertiende editie van het NK Straatmuzikanten. Dit Nederlands Kampioenschap heeft zaterdag 18 juni plaatsgevonden in het Overbetuwse plaats Elst.

Op vijftien plekken in de Dorpsstraat en belendende straten spelen op die zeer warme zaterdag liefst 26 deelnemers. Deze deelnemers zijn onderverdeeld in de categorieën Solo, Duo en Groep. Zij moeten de zeskoppige jury ervan overtuigen dat zij in aanmerking zullen komen voor de titel NK Straatmuzikanten Elst.
Belangrijk bij de beoordeling van de jury is of de deelnemer het publiek kan betrekken bij de muziek, een interactie heeft met het winkelend publiek. Ook de kwaliteit van de muziek speelt een rol.
Bij het optreden van diverse deelnemers valt op dat sommige mensen zelfs een dansje wagen en dat terwijl het kwik op de middag maar liefst 30 graden aangeeft.

Verbaasd
Rond de klok van half vier is de jury in beraad gegaan en is zij tot de conclusie gekomen, dat bij de categorie Duo het uit Drenthe afkomstig tweetal van Next Level als eerste is geëindigd.
Maar, nog groter is de verbazing van het tweetal dat hun Next Level door de jury is uitgeroepen tot nationaal kampioen. Tot eigen verrassing van de muzikanten die toen de aankondiging plaatsheeft, aan de maaltijd zitten. Met een bakje eten in de hand laveert Pieter Nanuru en zijn compagnon Kelvin Harskamp door het publiek om op het podium te komen. Verbaasd nemen zij de envelop met inhoud van de Overbetuwse wethouder Wijnte Hol in ontvangst. Dat is nog niet alles, want bij de prijs van de titel hoort ook het beeld van de appel Elstar voor de overall-winnaar 2022.
Aanvankelijk heeft Pieter Nanuru uit Assen zich ingeschreven met Mirjam Pattiwael, zoals zij dat jaarlijks doen. Medio mei dit jaar heeft Nanuri de organisatie laten weten dat hij dit jaar met een andere singer-songwriter naar Elst afreist.
,,Mirjam is dit jaar helaas uit de running. Maar ik speel ook iets meer dan vijf jaar samen met Kelvin. We repeteren nooit, want wij spelen op gevoel”, legt Nanuru hun winnende combinatie uit.

Categorie
In de categorie Solo is Elstenaar Alex B. als winnaar uitgeroepen. Herbieblues uit Veendam heeft de tweede plek bemachtigd en Roger Gonnissen uit Valkenburg, spelend onder de naam Onder De Notenboom is derde geworden.
Zoals gezegd is Next Level als winnaar uit de bus gekomen in de categorie Duo. Theater Troef, bestaande uit Tom en Edwin, eindigt als tweede en het duo Ellis Freijser & Johan de Lange pakt de derde plek.
De Edese formatie De Losse Meuk komt in de categorie Groep op de eerste plaats terecht. Als tweede is de Leidense formatie De Slechte Band geëindigd. Op de derde plek is de Nijmeegse combinatie Faerydae beland.
,,Al met al is het een mooie dag geworden, zowel voor de deelnemers als voor ons als organisatie”, vindt initiatiefnemer van het evenement Tonny Dulos.

Verbaasde blikken van Kelvin Harskamp (links) en Pieter Nanuru, zij ontvangen hun prijs en de Elstar uit handen van de Overbetuwse wethouder Wijnte Hol. (Foto: Paul Lapian)

Ga terug