Elster Muziekfestival is officieel Nederlands Kampioenschap

Het NK Straatmuzikanten in Elst heeft naam gemaakt in Nederland. Acts/deelnemers worden uitgenodigd voor radioprogramma’s en talentenjachten op televisie. Daarom komen muzikanten graag naar deze Overbetuwse plaats.

Op zaterdag 15 juni 2024 kunnen muzikanten weer meedoen aan het evenement dat officieel te boek staat als NK, Nederlands Kampioenschap.

Het NK Straatmuzikanten is aan de achttiende (de twee door coronapandemie afgelaste edities meegerekend) bezig.

Wanneer het maximum aantal acts/deelnemers is bereikt, biedt het NK Straatmuzikanten de mogelijkheid, om je je aan te melden voor op de reservelijst.  ”Het geeft aan dat het evenement goed aangeschreven staat. We hebben in die afgelopen jaren natuurlijk wel iets moois neergezet waar we best trots op mogen zijn”, laat de organisatie, Stichting NK Straatmuzikanten, weten.

Foto: Poohls Pix

In het centrum van Elst klinkt op 15 juni, de zaterdag voor Vaderdag, op tal van plekken weer volop muziek. De acts/deelnemers strijden om de Nederlandse titel en de fraaie trofee in de vorm van een Elstar (appel).

De acts/deelnemers worden in drie categorieën gerangschikt: solisten, duo’s en groepen. Ze wisselen steeds van locatie, zodat jury en publiek de muzikanten op verschillende tijdstippen op verschillende plekken kunnen beoordelen. Zoals gebruikelijk begint het evenement om 11:30 uur en stopt het rond 15:30 uur, waarna de jury in beraad gaat over de verschillende categorieën. Daarna volgen de prijsuitreikingen plus de overhandiging van de Leitz Service Aanmoedigingsprijs. Na de prijsuitreiking brengt wordt een slotact op en nabij het podium opgevoerd.

Muzikanten die zich alvast willen aanmelden, kunnen dat ook doen via het emailadres: nkstraatmuzikanten@gmail.com 

Ga terug