Muziekfestival is officieel Nederlands Kampioenschap

Het NK Straatmuzikanten in Elst heeft naam gemaakt in Nederland. Acts/deelnemers worden uitgenodigd voor radioprogramma’s en talentenjachten op televisie. Daarom komen muzikanten graag naar deze Overbetuwse plaats.

Op zaterdag 15 juni 2019 kunnen muzikanten weer meedoen aan het evenement dat officieel te boek staat als NK, Nederlands Kampioenschap.

Het NK Straatmuzikanten is aan de dertiende editie bezig.

Wanneer het maximum aantal acts/deelnemers is bereikt, biedt het NK Straatmuzikanten de mogelijkheid, om je je aan te melden voor op de reservelijst.  ”Het geeft aan dat het evenement goed aangeschreven staat. We hebben in die afgelopen jaren natuurlijk wel iets moois neergezet waar we best trots op mogen zijn”, zegt initiatiefnemer Tonny Dulos namens de organisatie.

Foto: Lia Rüger

In het centrum van Elst klinkt op 15 juni, de zaterdag voor Vaderdag, op tal van plekken muziek. De in totaal 38 acts/deelnemers strijden om de Nederlandse titel en de fraaie trofee in de vorm van een Elstar (appel).

De acts/deelnemers worden in drie categorieën gerangschikt: solisten, duo’s en groepen. Ze wisselen steeds van locatie, zodat jury en publiek de muzikanten op verschillende tijdstippen op verschillende plekken kunnen beoordelen. Zoals gebruikelijk begint het evenement om 12:00 uur en stopt het rond 16:00 uur, waarna de jury in beraad gaat over de verschillende categorieën. Na de prijsuitreiking brengt elke winnaar 1 liedje ten gehore op het podium.

Muzikanten voor op de reservelijst, kunnen zich nog aanmelden via het emailadres: nkstraatmuzikanten@gmail.com 

Ga terug