Nog 1 plek over om het maximaal aantal deelnemers te bereiken voor het NKS

Wij schrijven momenteel net voorbij half mei en het aantal inschrijvingen van 30 deelnemers voor het NK Straatmuzikanten in Elst op zaterdag 15 juni is bereikt.

Elst, 20 mei 2024
Het maximale aantal deelnemers is voor deze editie gesteld op 30. Het Elster muziekevenement, kortweg NKS geheten, ontving op eerste pinksterdag de 30ste inschrijving. Helaas heeft nummer 25, het duo The Park Experience uit Amsterdam, door omstandigheden zich vandaag (20 mei) afgemeld.
Dat houdt in dat er nog 1 plek overblijft om het maximaal aantal te hebben. Toch verheugt de organisatie zich vooral op de nieuwe aanmeldingen, dat zijn de acts die voor het eerst meedoen aan het NK Straatmuzikanten. Dat zijn er maar liefst 16.
De nieuwe gezichten zijn: het duo Mellow Yellow 69 (zie foto), solist/multi-instrumentalist Eddie Solomon, een formatie die zich Zoiets noemt, het tweetal Music Makes Friends, de gebroeders Van Rijn spelend onder de naam Vintagebrothers, de regionale band Jan Prins & The Good Old Bluesboys, de bijzondere damesformatie De Brokstukken, de excentrieke groep The Albert Mooneys, multi-instrumentalist Franky, de akoestische, meerstemmige band Songbird, de twee trompettisten Herman & Ton Live!, een bijelkaargeraapt zooitje dat zich The Boys Next Noor noemt, het duo HK3O, een dame uit het zuiden genaamd Muziek Marjoleine, twee dames uit Noord-Holland Ellis & Emma en tenslotte uit Nijmegen Mariska Petrovic.

Uiteraard zijn wij ook verheugd op de komst van vertrouwde gezichten zoals TeeBeeBrown & Friend(s), de allround winnaar van 2023 de formatie De Losse Meuk, de vitale groep Bottle Up & Go, de opvallende Sieka, Hagenaar Floyd Krijgsman die vorig jaar debuteerde op het NKS, twee andere ‘vaste’ deelnemers zijn Backdoor Stompers en Inkhorn Controversy en het duo dat vorig jaar voor het eerst meedeed, Wiel & Marijke uit Huissen. Verder de formaties Suikerbeest, Alkina, Mus!c, De Oldtimers en de jeugdige Elster zangeres Elske.

In categorie├źn verdeeld ziet het er nu als volgt uit: 7 solisten, 11 duo’s en 12 groepen.

Ga terug