Afsluiting NKS 2019: The Amazing Stroopwafels

Elst, 12 juni 2019

Het NK Straatmuzikanten op zaterdag 15 juni in het Overbetuwse Elst beleeft een primeur. De formatie The Amazing Stroopwafels, de ‘godfather van de straatmuziek’ verzorgt die dag een speciaal optreden.

De band, die overal in het land vaak op straat een optreden geeft, doet in Elst twee muzieksessies van elk een half uur. Dat doen de leden van de band op het St. Werenfriedplein.
Het eerste gedeelte is na 16.00 uur en het tweede gedeelte vindt plaats om 17.15 uur, na de prijsuitreiking . De toegang tot dit optreden is gratis.

Tweetalige ballad
Kent u het nummer ‘Oude Maasweg’ nog? Misschien niet meteen, maar als u het nummer hoort, zal er ongetwijfeld een ‘Ach ja!’ kreet klinken. Dat is een nummer van hun tweede, in 1981 uitgebrachte langspeelplaat, getiteld ‘Mooi weer’. Het nummer Oude Maasweg is een tweetalige ballad.
Het nummer is uitgegroeid uit tot een klassieker. Niet dat het melancholieke lied in de hitlijsten scoort, maar het wordt vaak gedraaid en verschijnt op vele compilatieplaten en cd’s. In 1986 wordt ‘Mooi weer’ daarom heruitgebracht als ‘Oude Maasweg’. Daarmee scoorde de formatie een grote hit.

The Amazing Stroopwafels met vlnr. Rien de Bruin, Wim Kerkhof en Arie van der Graaf. Foto Nina Valkhoff

In de bijna dertig jaar dat The Amazing Stroopwafels bestaat, zijn er ruim twintig langspeelplaten uitgebracht. De laatste dateert van 2017, getitled ‘Hiero’.
De band bestaat uit Wim Kerkhof (contrabas, toetsen en zang), Rien de Bruin (gitaar, accordeon en zang) en Arie van der Graaf (elektrische gitaar).
De heren zijn nog steeds heel actief. De afwisseling van speelplekken (nog steeds van de straat tot de huiskamer, van café tot theater) werkt zeer inspirerend en het enthousiasme waarmee gemusiceerd wordt, is onveranderd groot. Het gezelschao van The Amazing Stroopwafels vormt nog altijd één van de meest optredende bands van Nederland. En als het aan hen ligt, gaan zij daar tot lang nadat ze er bij neergevallen zijn mee door.


De hoes van het in 2017 verschenen album Hiero.
Ga terug