The Amazing Stroopwafels toch weer als slotact bij NKS 2022

Als slotact van het NK Straatmuzikanten 2019 fungeerde de bekende formatie The Amazing Stroopwafels. Op de editie van 2020 zou de band opnieuw fungeren als topattractie. Helaas, deze 2020-editie werd afgelast en dus werd er afgesproken om in 2021 terug te komen. De heren uit Rotterdam gaven meteen te kennen op 19 juni 2021 te komen. Maar… ook voor 2021 werd er een streep door het evenement gezet. De mannen van The Amazing Stroopwafels reageerden direct op de afgelasting en zij hebben beloofd op zaterdag 18 juni 2022 aanwezig te zijn in Elst. Hopelijk is het deze keer: driemaal is scheepsrecht.

3 mei 2021

ELST – Pal na de bekendmaking van afgelasting is opnieuw contact gezocht met de voorman van de band, Wim Kerkhof. Hij heeft er alle begrip voor de afgelasting en heeft toegezegd om zaterdag 18 juni 2022 dan naar Elst af te reizen als de omstandigheden weer ‘genormaliseerd’ is.
Voor de organisatie van het jaarlijkse muziekevenement, Stichting NK Straatmuzikanten, is het een grote eer om The Amazing Stroopwafels opnieuw te vragen en dan weer als slotact van het NKS 2022. De band geldt immers als ‘The Godfather van de straatmuziek’.
In 2019 nam de groep, die naast kopman Wim Kerkhof bestaat uit Rien de Bruin en Arie van der Graaf, de Laurenspenning 2019 van de stad Rotterdam in ontvangst voor hun muzikale verdiensten en de manier waarop zij in hun liedjes hun vurige liefde voor Rotterdam en regio bezingen.
De zoon van Wim Kerkhof, Merlijn, heeft in datzelfde jaar een boek uitgebracht over de band, getiteld ‘Oude Maasweg kwart voor drie’. Het verbazingwekkende verhaal van The Amazing Stroopwafels.
Met hun inmiddels ‘evergreens’ geworden liedjes als ‘Oude Maasweg’, ‘De Reus’ en ‘Ik ga naar Frankrijk’ heeft The Amazing Stroopwafels sinds 1980 bewezen een fenomeen te zijn.
Bij NKS op zaterdag 19 juni 2021 verzorgt The Amazing Stroopwafels na afloop van het straatmuzikantenfestival de optredens.
Kijk even op: https://www.youtube.com/watch?v=734cYaofiRI

Ga terug