Winnaars van de laatste zes edities NKS

De afgelopen jaren heeft het NK Straatmuzikanten in Elst goede, alsook bijzondere deelnemers op het podium gebracht.

Hieronder een lijst van de afgelopen jaren:

2023

Categorie: Solisten

Bij haar debuut op het NK Straatmuzikanten vond de jury dat Elske uit Elst de eerste prijs in de categorie Solisten wel verdiende.


Categorie: Duo’s

Theo Sloot (59) en zijn 31-jarige zoon Kjeld (links) uit Zevenaar vormen de formatie Kjelmar. Het tweetal is winnaar geworden in de categorie Duo’s.


Categorie: Groepen

De formatie De Losse Meuk uit Ede en omgeving kreeg het publiek aan het dansen met hun muziek. De jury waardeerde hun act met de eerste prijs in de categorie Groepen.

Daarnaast werden de leden van De Losse Meuk ook nog uitgeroepen tot de overall winnaar van het NK Straatmuzikanten 2023 en zij poseerden na afloop met burgemeester Patricia Hoytink-Roubos van de gemeente Overbetuwe.


2022

Categorie: Solisten

Elstenaar Alex B. wist op het NK Straatmuzikanten 2022 de jury te overtuigen als solist. Hij won in deze categorie namelijk de eerste prijs.


Categorie: Groepen

De viermansformatie uit Ede en omgeving, De Losse Meuk, sleepte de eerste prijs in de wacht bij de categorie Groepen.


Categorie: Duo’s

Het inderhaast samengestelde duo Next Level uit Assen werd tot eigen verbazing uitgeroepen tot winnaar in de categorie Duo’s.

Maar…, nog groter was hun verbazing toen Kelvin Harskamp en Pieter Nanuru tijdens een hapje eten te horen kregen dat Next Level werd uitgeroepen tot Nationaal Kampioen Straatmuzikanten. De prijs kregen zij uit handen van de Overbetuwse wethouder Wijnte Hol.


Geen NK Straatmuzikanten in 2021 en 2020 vanwege coronapandemie


2019

Categorie: Solisten

Stef van den Heuvel uit het Brabantse Veghel deed voor het eerst mee aan het NK Straatmuzikanten. Hij wist de jury met zijn stem en gitaar te overtuigen om hem tot winnaar in de categorie Solisten te noemen.


Categorie: Duo’s

In de categorie Duo’s scoorde het tweetal HerbieBlues & Willie B. (links) hoog op de lijst van de jury. Hun aanstekelijke bluesy sound bracht meerdere mensen uit publiek aan het swingen.


Categorie: Groepen

Nog aanstekeliger waren de nummers van de skaband De Kilo Knallers uit Leiden. De formatie is ooit bedacht om alleen op straat te spelen, op te treden al dan niet versterkt en met skamuziek uit de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw. De band werd dan ook door de juryleden gekozen tot winnaar in de categorie Groepen.

De leden van jury waren ook unaniem over de keuze om De Kilo Knallers uit te roepen tot Nationaal Kampioen Straatmuzikanten 2019. De Elstar Trofee alsook een kistje Elstar-appels werd uitgereikt door Jan van Baal, wethouder van de gemeente Overbetuwe.


2018

Categorie: Solisten

“Goede zang en spelplezier spat ervan af! Liefhebbers van bluesmuziek bleven bij Willie B. steken, net als de juryleden.”
Door de jury eenduidig als winnaar uitgeroepen bij de solisten!


Categorie: Duo’s

“Indringinde ‘whiskeystem’ en een goede tekstbeleving. Verder ook een natuurlijke wijze van optreden door het duo Van Piekeren uit Utrecht. Het publiek werd erg goed erbij betrokken.”
De jury vond dit duo dan ook de duidelijke winnaar in deze categorie.


Categorie: Groepen

“Zeer muzikaal en erg gevarieerd. De overgangen van de nummers waren zeer goed! Stijlvolle interactie met publiek, kortom: Alles klopte!”
De jury oordeelt dat deze groep de winnaar is in deze categorie en tevens de overall winnaar van
het NK Straatmuzikanten 2018.

De mannen van De Nijlpaarden uit Geldermalsen kregen van de burgemeester van Overbetuwe, Toon van Asseldonk, de Trofee De Elstar. De prijs voor het Nederlands Kampioenschap Straatmuzikanten.


2017

Categorie: Solisten

De uit Den Haag afkomstige multi-instrumentalist Mark den Breeje, artiestennaam Mark Indigo, ontving uit handen van wethouder Wijnte Hol de eerste prijs bij de Solisten. Op het podium werd hij onthaald door behalve de wethouder ook door NKS-organisatieleden José, Sandra, Tonny en Yoke (jury)


Categorie: Duo’s

Met sterk gitaarspel en de krachtige stem van de zangeres Mirjam wist het duo Pattiwael & Nanuru uit het Drentse Zuidhorn de eerste plaats in de categorie Duo’s te bemachtigen.


Categorie: Groepen

De mannen van Jongens van de Straat uit Gouda spelen nog maar een jaartje samen, maar de band heeft al een dynamisch uitstraling. Sowieso naar het publiek toe en na het NKS-evenement ook naar de jury.

Dat resulteerde in een uitverkiezing in zowel de categorie Groepen als die van overall winnaar oftewel Nederlands Kampioen Straatmuzikanten.


2016

Categorie: Solisten

Haar krachtige stem, haar eigen nummers en haar gitaarspel waren doorslaggevend voor de jury om Cindy Wielders te kronen tot winnaar bij de Solisten.


Categorie: Duo’s

Het Nijmeegs/Huissens stel Troef Theater weet hoe je kinderen en hun ouders kunt vermaken. Gewoon door hen deel te laten nemen aan hun muziekspel. Die interactie leidde tot winst in de categorie Duo’s. Dat niet alleen, want het bracht het tweetal zelfs aan de titel Nederlands Kampioen Straatmuzikanten.

Bekijk het optreden van Troef via deze link:
(1) TROEF – NK Straatmuzikanten 2017 – Winnaar publieksprijs – Elst (Gelderland) – Compilatie – YouTube


Categorie: Groepen

De vijfkoppige formatie Picos uit Arnhem en omgeving wist zowel het publiek als de juryleden te bekoren met liedjes uit verschillende delen van de wereld. Dat leverde hen de titel op in de categorie Groepen.


Ga terug